Винними дорогами Бессарабії
День 1
'06:30
Відправлення туристичним автобусом від станції метро «Іподром» за маршрутом.
14:30
Прибуття до сімейної виноробні органічних вин "V.Petrov".'
Сімейна виноробня органічних вин "V.Petrov" знаходиться у центрі Української Бессарабії та спеціалізується на виробництві натуральних вин у відповідності з міжнародним сертифікатом Organic Standard Ltd. Виноградники площею 76 га знаходяться поблизу села Струмок і господарює на них фермерська родина Валерія та Світлани Петрових. Під час вирощування винограду вони використовують тільки спеціальні біопрепарати, які занесені до органічного реєстру. У готову продукцію не додають сіркові ангідриди і стабілізатори. Виноробня виробляє білі та червоні ординарні вина, а також три види граппи: silver (очищена сріблом), red (настояна на виноградній кісточці), gold (витримана в дубовій бочці.
Під час екскурсії дізнаємось про історію місцевості та створення сімейної виноробні. Далі нас чекає дегустація десяти зразків вина та трьох видів грапи. Особливого смаку додасть неймовірна природа, пейзажі виноградникив,озеро з лебедями, скіфський Курган часів, оглядовий майданчик, звідки видно найближчі села …
В гарному настрої, ситі та задоволені вирушаємо на базу відпочинку «Дунай». Це «зелений» розважальний комплекс розташований на мальовничому березі Кислицького рукава Дунаю в 7 км від м. Ізмаїл.
08:30
Сніданок в готелі.
09:00
Виїзд на екскурсію «Дельта Дунаю - Бринзарня»
Оглядова екскурсія містечком Вилкове та водна екскурсія в дельту Дунаю.
Невелике українське містечко Вилкове на півдні Одеської області розташоване в дельті Дунаю, у місці впадання ріки в Чорне море. Незвичайність міста полягає в тому, що стара його частина розташована на воді. Тому вулицями в місті слугують канали, якими переміщаються переважно на місцевих "гондолах" і моторних човнах, що є найпопулярнішим транспортом у місті. Унікальність Вилкове полягає ще і в тому, що більшість населення міста складають старовіри - липовани. Селище тут у середині ХVII століття заснували донські і запорізькі козаки, переслідувані царською владою за релігійними та політичними мотивами, і змушені тікати на Дунай. В ті часи територія дунайського гирла належала Османській імперії, яка дуже прихильно поставилася до невірних. У центрі міста височіють старообрядницький храм Різдва Пресвятої Богородиці. Спочатку поселення називалося "Липованське", пізніше місто було перейменовано у Вилкове. Своєю теперішньою назвою місто зобов'язане своєму географічному положенню, адже в цьому місці Дунай розходиться кількома рукавами, які перетворюються у своєрідні "вила". Звідси і назва - "Вилкове".
В ході водної прогулянки по Білгородському каналу, по рукавах або як їх тут називають - гирлах Очаківське, Анкудінове і Кілійське, будемо слухати розповіді про історію краю, природи, фотографуватися і насолоджуватися чарівними пейзажами. В ході екскурсії потрапимо в серце старообрядницького селища на остовах. Кульмінацією подорожі стане зупинка на стоянці «Зелена гавань», ознайомимось з історією острівної частини чоловічого старообрядницького монастиря св. Петра і Павла 1857-1947 р.
Після свіжого повітря, яскравих вражень від природи звісно чудовий апетит гарантований!
Смачна юшка по липованським рецептами - ціла тарілка риби та юшка, соус «Саламур», вино «Новак» і унікальний чай на травах по монастирським рецептам з старовинних самоварів-смакота!
Після смачного частування буде час на прогулянку островом, засмагання та гарні фото.
Важливо!!! Під час подорожі з Вилкове до ваших столів, дунайка якраз встигла просолитись. Зараз її треба звільнити від солі та вимочити у воді, якщо необхідно. Куштувати разом із жирненькою ніжною шкіркою, бо саме в ній вся смакота.
Наступна наша зупинка у м. Приморське.
Вас чекає нова екскурсійна програма по козиній фермі «Бринзарня», інста фото зони, дегустація бринзи та двох видів канапок.
Пропонуємо Вашій увазі магічний майстер-клас по створенню чарівного амулета : кулона - пляшечки, наповненого спеціями, травами, квітами та різними історіями :)!
Всі інгредієнти зібрали, просушили, підготували для Вас власноруч. Основа - сушена козина бринза, а далі - Ваша фантазія. Паприка, мірудія, м‘ята, лаванда, чебрець, акація, троянда, настурція, гострий перець....
Кожний зможе зробити собі або своїм друзям чи коханим ексклюзивний сувенір, який не просто прикрасить Ваш наряд, а ще й стане в нагоді на пікніку, в дорозі, в гостях, щоб приправити улюбленими смаками їжу і привернути увагу оточуючих.
Виїзд до м. Ізмаїл.
Оглядова екскурсія по найбільшому місту Південної Бессарабії, морський порт на Дунаї. Він виник як турецька фортеця, але практично втратив свою турецьку спадщину в результаті численних війн з Російською імперією. В місті прекрасні річкові пейзажі, цікаві старовинні пам'ятки, багато з яких нагадують про багату історію міста. Найстарішим пам'ятником є мала мечеть побудована в XVI столітті. В західній частині Ізмаїла розташовані залишки турецької фортеці. Заслуговує уваги головний храм Ізмаїла - Свято-Покровський кафедральний собор. Він розташовується в центрі міста і був зведений в 1820-31 роках на місці старого храму турецьких часів. Також цікавинкою буде діорама «Штурм фортеці Ізмаїл».
Вільний час.
За бажанням, вечеря у винному льоху "VINARIA", що розташований в старій частині міста, в одному з історичних підземних ходів, якими з'єднувався торговий центр з фортецею Ізмаїл. Час побудови датується серединою 19 століття. Історична цегляна кладка вдало гармонує з сучасної авторської куванням, меблями і деталями вантажного декору. Склепінчаста стеля і старовинні арки надають погребу неповторну атмосферу, в якій гості закладу почувають себе дуже комфортно, а вдалі локації для фотографій залишать надовго в пам'яті приємні спогади про погребі і Бессарабії в цілому.
День 3
08:30
Сніданок. Вільний час.
13:00
Виїзд в Криничне - в один з найкращих винних регіонів Придунайської Бессарабії, де виноградарство є давньою традицією ще з часів, коли греки та фракійці вперше відкрили для себе ці родючі землі.
13:30
Екскурсія по сімейній виноробні – «Колоніст», гордість родини Плачкових – результат відданості та вираження любові й пристрасті до рідної землі та її щедрості. Екскурсія по виноробних цехах – секрети технології виробництва та унікальності вин Колоніст, відвідування підвалу з колекційними винами.
Дегустація вин Колоніст (7 позицій). Відвідування історичного залу та фірмового магазину Колоніст.
15:30
Виїзд до міста Болград.
Оглядова екскурсія. В цей нам пощастить побувати на святкуванні дня міста Болград.
Це місто яскраве, колоритне і дивовижне. Місцеві жителі відрізняються особливою дружелюбністю і гостинністю, тому приїжджаючи сюди, відчуваєш себе як вдома. Прогулюючись містом ми побачимо Спасо-Преображенський собор, Міську ратушу, церкву Св. Митрофана. Почуємо цікаві історіії про Ялпуг -найбільше прісне озеро України, про життя болгарської діаспори, про парк-сад у балці на березі озера.
Родзинкою цього дня буде відвідування локації «Балканскі ястія». Ястія - в перекладі з болгарської «смаколики». «Балканські ястія» - сімейне виробництво, ресторан і дегустаційний зал унікальних національних продуктів з в'яленого м'яса та місцевих традиційних спецій. Зустрічає гостей і розповідає зазвичай сам господар або його дружина. На території є музей національного костюма і предметів побуту. За традицією буде бессарабська вечеря за традиціями краю. Побачимо фольклорну програму та майстер-клас з болгарського танцю хоро.
07:30
Сніданок в готелі.
08:30
Виїзд в Татарбунари. Оглядова екскурсія містом.
Далі наш маршрут пролягає у сільську садибу ХІХ століття «У Меланки». Зберегти історичну спадщину, залишити нащадкам найкращі спогади про минуле - ось головна мета створення садиби «У Меланки». За допомогою нинішньої господині будинку, Меланки, а також її сім'ї, були зібрані унікальні речі та документи, предмети старовини і рукоділля, що характеризують побут і культуру Бессарабського краю.
Будинок, в якому, заснована садиба «У Меланки» має свою історію і особливий для Татарбунарів. Саме в ньому в 1807 році знаходилася резиденція кошового отамана Задунайської Січі під час розквартирування козацького війська в Татарбунарах. Пізніше, в роки радянської влади, після закриття Спасо-Преображенського жіночого монастиря в селі Борисівка сюди перебралися черниці.
Програма прийому гостей досить насичена подіями: біля входу гостей зустрічають з хлібом - сіллю, потім - екскурсія по садибі - музею, історичні розповіді про Татарбунарський край. В підвалі ХIХ століття ми скуштуємо бессарабське вино з українськими пампушками.
Після - смачний обід, що складається з головного блюда - мамалиги зі шкварками, приправами, салатами, і звичайно бессарабських вином. Під час обіду розважимося застільними іграми, веселими етно-піснями і танцями. А в кінці - обов'язково виконується гімн Татарбунарів.
Відправлення до Києва в гарному та веселому настрої.
Орієнтовний час прибуття до Києва 23:00.
У вартість входить
- Обслуговування туристичним автобусом за маршрутом;
- Екскурсії, дегустації та харчування:
- Оглядові екскурсії: «Ізмаїл», «Татарбунари»,
- Екскурсія на виноробню «V. Petrov» з дегустацією 10 сортів вина, 3 сортів грапи.
- Супровід ліцензованим гідом;
- Проживання на базі відпочинку «Дунай Татару» (3 ночі), в номері типу стандарт, користування басейном.
- Сніданки в готелі;
- Медичне страхування
Премiум
- Обслуговування комфортабельним автобусом за маршрутом;
- Екскурсії, дегустації та харчування:
- Всі оглядові екскурсії: «Ізмаїл», «Татарбунари», «Болград», «Вилково»
- Екскурсія на виноробню «V. Petrov» з дегустацією 10 сортів вина, 3 сортів грапи
- Водна екскурсія в дельту Дунаю, пікнік на «Зеленому острові» (юшка по липованські, свіжі овочі, вино «Новак» і унікальний чай на травах по монастирським рецептам)
- Екскурсія на ферму «Бринзарня», дегустація бринзи та двох видів канапок
- Екскурсія по сімейній виноробні Колоніст
- Дегустація 7 позицій вин Колоніст
- Дегустація 10 зразків сиро в’ялених продуктів, пряних спецій в «Балканських ястіях»
- Вечеря в «Балканських ястіях», фольклорна програма та майстер-клас з танцю хоро
- Екскурсія сільською садибою Х1Х століття «У Меланки», обід з розважальною програмою
- Супровід ліцензованим гідом;
- Проживання на базі відпочинку «Дунай Татару» (3 ночі), в номері типу стандарт, користування басейном.
- Сніданки в готелі;
- Медичне страхування.
Додатково оплачується
- Особисті витрати;
- Додаткове харчування;
- Міський транспорт;
- Обід у Струмку (меню під запит);
- «Дельта Дунаю - Бринзарня» - 799 грн
- Оглядова екскурсія «Вилково»
- Водна екскурсія в дельту Дунаю, пікнік на «Зеленому острові» (юшка по липованські, свіжі овочі, вино «Новак» і унікальний чай на травах по монастирським рецептам)
- Екскурсія на ферму «Бринзарня» з дегустацією бринзи та двох видів канапок
- Програма 3 дня – 1199 грн
- Екскурсія по сімейній виноробні Колоніст та дегустація 7 позицій вин Колоніст
- Оглядова екскурсія «Болград»
- Дегустація 10 зразків сиро в’ялених продуктів, пряних спецій в «Балканських ястіях»
- Вечеря в «Балканських ястіях», фольклорна програма та майстер-клас з танцю хоро
- майстер-клас по створенню чарівного амулета: кулона-пляшечки, наповненого спеціями, травами, квітами – 110 грн
- вечеря у винному льоху "VINARIA"
Преміум
- Особисті витрати;
- Додаткове харчування;
- Міський транспорт;
- Обід у Струмку (меню під запит);
- вечеря у винному льоху "VINARIA";
- майстер-клас по створенню чарівного амулета: кулона-пляшечки, наповненого спеціями, травами, квітами – 110 грн.